Blog

Her er bøger du skal læse

På min arm skaller død hud af i små, gummiagtige strenge, sårskorpeflager løsner sig. Jeg heler. Tidligere i dag læste jeg på nettet om brandsår og om, hvordan det yderste lag af huden faktisk hos alle mennesker altid er i gang med at forny sig selv. Om nogle få uger kommer jeg til at have et helt andet lag hud end det, jeg havde, mens jeg var sammen med Vik, den hud, der rørte ved hans, vil for evigt være væk.  

Ordene er Selmas. Hun går i 1.g, livet er rimelig sorgløs og fremtiden lys sammen med kæresten Vik. Men en vinternat ændres Selmas liv radikalt, da hun og Vik efter en fest kører galt i hans bil. Vik overlever ikke ulykken, og Selma vågner op i en hospitalsseng med en brækket fod og alvorlige brandsår i ansigtet. Kort inden ulykken har Selma fået nys om, at Vik havde noget kørende med en anden pige, og mens hendes krop lappes sammen, forsøger hun at samle sig selv på ny, håndtere sorgen og tabet af Vik og samle trådene fra den skæbnessvangre nat, hvor hendes gamle jeg døde i flammerne fra Viks bil.

Køb hos Saxo med rabatkode.

KÆRE DUMME DØDE VIK er historien om, hvordan Selma kommer videre efter ulykken. Den handler om sorg og tab. Tabet forekommer på flere niveauer, da det langsomt lykkes Selma at pusle brikkerne sammen, og hun finder ud af, hvem Vik mødtes med på tanken, kort inden de kørte galt.

Romanen er en sprogperle, og Selma er interessant, begavet, skøn, urimelig, frustreret og ærlig -og man gribes af hendes hudløse og blottede tilstand.   Nogle gange er der bare ingen retfærdighed til, og hvordan kommer man videre efter at have mistet sin kæreste i et flammehav, hvor man trods forsøg ikke formåede at redde ham med ud af den brandende bil.

Caroline Ørsum eksperimenterer med sproget på en mesterlig måde og udover de mange poetiske stemningsbilleder, grove svinere og hjerteskærende refleksioner, som Selma healer sit indre med, får alfabetetes systematik en interessant plads i værket, hvor vi tager hatten af for Caroline Ørsums talent.

KÆRE DUMME DØDE VIK er en rigtig god bog, og man føler sig både underholdt og lidt klogere, når den sidste side er læst. Den slags roman fortjener både omtale og læsere, og er derfor en oplagt anbefaling til teenageren i familien og dennes forældre/mor;)

Drømmen om at være blogger

I dag findes der mange forskellige bloggere på internettet. Måske drømmer du også om at blive en inspirationskilde til andre unge gennem en blog. Men inden du kickstarter din nye hobby, så læs med her.

Fitness, mad og mode er tre emner, der hyppigt bliver blogget om hos unge piger og drenge på de sociale medier. Mens bloggere udforsker sin interesse inden for mad, mode og motion, så kan andre unge danskere følge med på sidelinjen ved at følge bloggernes Instagram, Snapchat eller læse deres blogindslag på nettet.

De daglige indslag fra bloggere landet over virker ofte som en stor inspirationskilde til andre unge mennesker, der enten kæmper med vægten eller bare mangler nogle tips til aftensmaden. Men inden man opretter en blog, så kræver det en hjemmeside, hvor man kan lægge sine opslag op. Gemmer der sig en lille blogger i dig, så er det bare med at komme i gang. Du skal bare være opmærksom på følgende ting.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du fejl, når du låner penge

Undgå virksomheder, der røvrender dig

Det er ikke helt lige meget, hvilken virksomhed du køber dit domæne hos. I flere tilfælde er der bloggere, som er blevet snydt af virksomheden, hvor blandt andet deres blogs er blevet lukket uden årsag. Når du er blogger, er din blog dit et og alt.

Og derfor skal du selvfølgelig undgå at få taget dit dyreste eje fra dig, nu når du bruger energi og penge på at udforme din hobby. Derfor skal du undgå virksomheder, der tager dig ved næsen. Læs mere her.

LÆS OGSÅStudietur til London – Derfor skal I gøre det

Et billede siger mere end tusind ord

Det er godt nok et gammelt ordsprog, men et billede siger mere end tusind ord. Når du starter en blog op, så er det yderst vigtigt, at du kan få taget nogle kvalitetsbilleder. Følgere vil både have muligheden for at følge dig gennem dine tanker på skrift og visuelt med billeder og videoer.

Det kan derfor være en fordel for dig, at du enten finder en, som kan hjælpe dig med at føre den visuelle del af din blog, eller måske selv får sat dig ind i, hvordan dit kamera bliver udnyttet bedst muligt.

Til sidst er der ikke så meget at sige. Få inspiration fra andre, og kom i gang!

Skarpere DBC med forenklet ejerkreds

Dansk BiblioteksCenter køber Københavns Kommune og Gyldendal ud af ejerkredsen, så kun Staten og KL er tilbage.

For 16,3 mio. kr. køber DBC Gyldendal og Københavns Kommune ud af ejerkredsen. Tilbage er de to hovedaktionærer Staten (Kulturministeriet) og Kommunernes Landsforening med henholdsvis 38,5% og 61,5% af aktiekapitalen. Købet er sket alene ved en reduktion af egenkapitalen – se mere her.

Forenklingen af ejerkredsen har til formål at styrke DBC’s indsats med at skabe digitale løsninger til bibliotekssektoren.

”I det hele taget skal den nye ejerstruktur styrke vores muligheder for en fokuseret indsats i forhold til bibliotekskunderne bl.a. med at omlægge de traditionelle produkter til fremtidens informations- og infrastrukturservices, udviklet i en serviceorienteret arkitektur og open source.”, siger DBC’s direktør Mogens Brabrand Jensen.

DBC’s formand, Jørn Lehmann Petersen oplyser, at bestyrelsen de sidste år har brugt mange ressourcer på at diskutere ejerforhold og fastlægge den fremtidige strategi. ”Nu er vi afklaret og kan koncentrere os om at udvikle produkter til den digitale verden. Vi har været glade for den ret unikke sammensætning af ejerkredsen, som har givet mange spændende input til virksomheden, men fremadrettet vil den nye sammensætning helt klart gøre DBC skarpere, så vi også fremover kan levere den bedste og nyeste service til alle borgere”, siger formanden som repræsenterer KL i bestyrelsen.

DBC’s organisation fortsætter uforandret og den nye ejerstruktur medfører heller ingen ændringer i sammensætningen af medarbejderstaben. På sigt forventer ledelsen en styrkelse af arbejdet med ”Danskernes Digitale Bibliotek” og alle oversættelserne.

”Vi har været glade for de 20 år, vi har været med i ejerkredsen”, siger dir. Stig Andersen, Gyldendal. ”DBC er en spændende og innovativ virksomhed. Det har givet os nyttig indsigt at sidde i ejerkredsen. Men vi respekterer og har forståelse for, at hovedaktionærerne nu har besluttet, at DBC fremover skal være en ren offentlig virksomhed”, tilføjer han.

hjemmelavet sushi - konfirmationssko

2 ting som man aldrig fortryder at have købt

Der er bare nogle ting som man aldrig glemmer at man har købt. Her er to ting, som vi aldrig har glemt.

Gadgets

Jeg har før haft en Breville blender, der er en af de fede gadgets. Den havde mange og alle mulige fløjter samt klokker – både elektroniske, fede styringer, en masse cool indstillinger, digitalt display, samt nogle sensorer, der på helt magisk vis viste, da jobbet var blevet gjort. Og det børstet nikkel finish, så mega flot ud i vores stue samt køkken. Læs mere her.

Den knuste is som man kunne indstille til samt den ikke knuste is; det pulveriseres af denne funktion. Det er meget super til slushice, men ikke til martini. I stedet for at lave smoothies, det blev fyldt med klumper, så lækkede den. Og efter et stykke tid, blev alle sensorerne så følsomme overfor ting, der ikke ville arbejde selv. Medmindre du simpelthen bogstaveligt holdt det ned med begge hænder. Er det ikke bare mærkeligt?

Bare at lave min morgenmad blev til en stor kamp med mennesket mod maskine. Det ville fungere godt til en dramaserie, men ikke som en god måde at starte arbejdsdagen på.

Jeg fik til sidst spist op og affjedret for en dejlig vitaminjuice. Jeg var næsten nødt til at pantsætte mit hus for at købe det og de gadgets, men alle sagde de var forbløffende fede, så jeg gik til det med det samme jeg kunne.

Gæt hvad der skete? Alle havde ret. Det er fantastisk med gadgets. Ingen tricks, ingen drama, ingen højteknologiske mærkeligheder. Det virker bare … fejlfrit. Nu ved jeg ikke nødt til at gøre noget. Se mere her.

 

Konfirmationssko som du aldrig glemmer

Det at smide ting ud er mange mennesker i mod – og dette er der da en god grund til. Da min mor taler os gennem de to sider af hendes skoafhængighed, vil vi også gerne høre fra dig der sidder og læser med. Hvad synes du? Skal man have høje hæle, sneakers eller andre typer som sine konfirmationssko.

Der er et skilt på døren til mit kontor, der siger jo højere hælen jo bedre har du det med dig selv. Mange mener virkelig, at uanset om de gør, at du føler højere, mere sexet, mere sikker, kraftfuld, eller glamourøse, så gør de noget for dig. Nogle siger noget er bedre end andet. Hun er nemlig en fortaler for super høje såler og hun lignede altid at hun havde den mest sjove fest af alle i dem. Men sådan kan det også være med konfirmationssko.

Den første kontakt jeg havde med høje hæle var i min mors gode sko, da jeg rodede i hendes garderobe som en lille pige. Der fandt jeg hendes gamle konfirmationssko. Heldigvis for mig, var hun lidt af en kendis kvinde. Så det at se hende blive påklædt og prøve hendes sko var en temmelig fantastisk introduktion til min fremtidige besættelse af sko. Jeg har altid ønsket at være højere så at finde det højeste par derude blev mit mål i livet. Læs mere her.

Man siger at alle kvinder elsker høje hæle, fordi de kan forvandle dit outfit og løfte dit humør meget. Det er en slags tillid ting – den samme følelse, som når du har en ny frisure. Du føler dig godt med dit udseende. Så sørg for at købe de rette konfirmationssko. Det betaler sig altså meget i det lange løb.

hjemmelavet sushi med jim lyngvild

Her er hvorfor vi elsker at spise hjemmelavet sushi

 

De elsker bare præcision rigtig meget. Men sushi er ikke alt for svært at gøre derhjemme, siger nogle folk. Hvis du har et par væsentlige redskaber og ingredienser. Jeg købe alt i danske online shops. Du kan for eksempel se her: www.hjemmelavet-sushi.dk.

For mange andre er det andet gældende, hun gør laver nemlig maki ruller. En lille sushi rullet med “vrangen ud”, skjuler den sorte tang, inden for en ris ydre. Det kombinerer marineret makrel med Shiso, der er en japansk blad, der ligner en brændenælde, smager ligesom mynte og vokser let indendørs. En nem introduktion til hjemmelavet sushi.

Få dig en startpakke. Bambus måtter fås i supermarkeder, og du behøver ikke noget udstyr, du ikke allerede har, bare en gryde, bageplade, husholdningsfilm og en skarp kniv. Plus en skål med vand til at dyppe fingrene i – at stoppe ris stikning til dine hænder.

Jim Lyngvild er en af de danskere der elsker sushi allermest. Han laver det også selv rigtig meget.

Hvorfor tror du, vi elsker Japan så meget? Hvis du aldrig har været du bør helt sikkert tjekke det ud. Du vil finde det svært at komme rundt i Tokyo uden at fare vild, men du vil have den bedste tid i dit liv. Du kan købe næsten alt fra automater At kuld på gaden. Det er det eneste land, hvor toiletter er brombær teknologisk avancerede end den computer, du brugte til at have et par år siden. Hvad har vi elsker ved Japan foruden automater og toiletter? Jim Lyngvild synes det er så fedt.

Maden er absolut det modsatte af, hvad vi normalt gerne spise, men en eller anden grund finder vi sushi fascinerende. Det er blevet utroligt populære over hele verden, så du ikke længere behøver at være i Japan for at opleve det. Hvorfor i alverden skal vi nyder at spise rå fisk? Jeg kunne forstå, hvis vi var fast på en øde ø, men vi er ikke, siger Jim Lyngvild. Vi har adgang til alle typer af fødevarer i verden, så lad os prøve og kigge ind i nogle af grundene til sushi er så populært. Læs mere her.